גרם מדרגות הוא אלמנט שמאתגר זרימה בפנג שואי. מדוע? מכיוון שלמדרגות יש אנרגיה של תנועה תמידית מעלה ומטה, כך שהן הרבה פעמים יוצרות איכות אנרגטית מעורערת. אבל תמיד יש דרכים להתגבר על הבעיות, ולוודא שגרם המדרגות לא רק מאפשר לאנשים לעלות ולרדת מקומה לקומה, אלא גם מעודד זרימה מיטבית של האנרגיה בחלל.
לדוגמא: לפי תורת הפנג שואי, הדלת הקדמית היא הפורטל דרכו אנרגיה נכנסת ויוצאת מהבית. לכן מומלץ שלא למקם גרם מדרגות מול דלת הכניסה לבית, כי כך גם האנרגיה החיובית שלכם עלולה לעזוב את הבית. עם זאת, בהרבה בתים בעולם המערבי גרם המדרגות דווקא כן ממוקם מול הדלת הראשית, ויש כמה עצות כיצד להתמודד עם זה.
חלק מהמומחים יציעו לכם לתלות מראה בצד האחורי של דלת הכניסה, או לצד הדלת, בכדי לשקף את האנרגיה חזרה לבית, בעוד שמומחים אחרים מזהירים מפני זאת. הסיבה לכך היא שמראה "חותכת" ראשים כאשר אנשים יורדים במדרגות. אם החלטתם לתלות מראה, הצורה המועדפת היא ריבוע, שזו צורה שמייצגת יציבות, והיא צריכה להיות תמיד בתוך מסגרת.
אפשרות נוספת היא להוסיף עציץ בבסיס המדרגות, שכן צמחים "סופגים" חלק מהאנרגיה לפני שיש לה סיכוי לצאת מהבית.
באותה מידה, מומלץ להימנע מגרם מדרגות שמסתיים מול דלת חדר השינה או חדר השירותים. במידה וזה המצב, ניתן להשתמש שוב בטריק של תליית מראה המוצבת מול המדרגות, או להתקין מנורה שמפיצה הרבה אור בין דלת חדר השינה או השירותים לבין גרם המדרגות.
באופן כללי, עצות הפנג שואי למדרגות הן פרקטיות ושמות דגש על בטיחות. כך יש לדאוג שיהיה מעקה למדרגות, על מנת להעניק תחושת יציבות, ולוודא כי גרם המדרגות מואר היטב, בכדי לעזור להוביל את אנרגיית הצ’י למפלס העליון. לבסוף, מומלץ להימנע ממדרגות מרחפות כי, על פי תורת הפנג שואי, אנרגיית הצ'י בורחת בין הרווחים במדרגות ולא עולה לקומה השנייה.
תמיד יש דרכים להתגבר על הבעיות, ולוודא שגרם המדרגות לא רק מאפשר לאנשים לעלות ולרדת מקומה לקומה, אלא גם מעודד זרימה מיטבית של האנרגיה בחלל
לסיכום, תמיד מומלץ שגרם המדרגות יבטא – חזותית ואנרגטית – תחושה של יציבות. ככל שעיצוב גרם המדרגות יבטא אנרגיה יציבה יותר, כך תוכלו להפחית את הפוטנציאל השלילי של מדרגות על הפנג שואי בחלל שלכם, בין אם מדובר במשרד או בבית פרטי.
צריכים עזרה בעיצוב? אני תמיד שמחה לייעץ, לתת טיפים ולעזור בשאלות עיצוביות ובנושא תורת הפנג שואי.
Chao
מנצ’י